Mit nevezünk csakrának? | MAG Oktatási Központ

Mit nevezünk csakrának?

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Gyorsszótár, vagyis tények egyszerűen. Mit nevezünk csakrának? Milyen funkciót lát el? Milyen a kinézete? Mekkora a mérete?
csakra

Mit nevezünk csakrának?
Gyorsszótár, vagyis tények egyszerűen.

 • Mit nevezünk csakrának?
 • Milyen funkciót lát el?
 • Milyen a kinézete?
 • Mekkora a mérete?

Rengeteg olyan kérdés merül fel a csakrával kapcsolatban, amit most igyekszem megválaszolni. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy élénkebben érzékelem a minket körülvevő energiákat, és felneveltem négy gyereket. Hogy jönnek ide a gyerekek? Nagyon egyszerű. Mert kiskorukban látták a csakrákat, részletesen elmesélték nekem a látottakat, és ez nagy segítségemre volt a megértésben.
Tehát most, a tapasztalataim alapján elmesélem neked, hogyan látom ezeket a dolgokat.

Az emberi szervezet körül kialakult mező egy komplett, egész rendszer. Nem csak fizikailag érezhető, tapintható testünk van, hanem körbevesz minket több olyan energiatest, ami szabad szemmel nem látható, mivel a szemünk csak a három dimenziós világ érzékelésére van kódolva. (Persze vannak kivételek, előfordul, hogy valakinek megvan az a képessége, hogy érzékeli a “láthatatlan” testeinket is.)
Az energiatesteinket is átszövi a komplett csakra rendszer.

Néhány tudnivaló erről az energiarendszerről

 • Mindenkinek ugyanolyan szisztéma alapján épül fel a rendszere. Ez azt jelenti, hogy a struktúra és a felépítés ugyanaz. Az egyes elemek minőségében lehet eltérés.

 • A rendszerben minden mindennel összeér és összefügg, ami azt jelenti, hogy a világ minden pontjához elér és mindennel kapcsolatban van. Mégis, az egyes elemeket pontosan lehet definiálni. Olyan, mint egy hétemeletes épület, minden szint egy örvény, és az egész kifelé, a világgal is kapcsolatban van.

 • A csakrák elosztópontok a testek között. Olyan, mintha a hétemeletes házunkban lenne egy páternoszter. A páternoszteren keresztül folyik az információ áramlása és szállítása. Ha valamiből hiány van az alsó szinten és amire szükség van, az mondjuk a hatodikon van, azt a páternoszter szállítja föntről le. Vagy az elsőről a harmadikra. Pontosan azt a rezgést és információt, amire szükség van.

 • Hogyan is néz mindez ki? A csakrát úgy képzeld el, mint amikor kihúzod a dugót a kádból, és a víz örvénylően elkezd folyni lefelé. Ezt az örvény képzeld el a tested különböző pontjaira, különböző színekben.

 • Hová kapcsolódnak? A főbb csakráink a gerincoszlopunk területére kapcsolódnak be, úgy mint egy fővezetékbe. Minden egyes csakra kapcsolatban áll egymással, és a világgal is. Ez nagyon praktikus, mert abban az esetben, ha valahol elakadás van a rendszerben, tudnak egymásnak segíteni, ha egészségesen működnek akkor nehezebben betegszel meg.

 • Hány csakránk van, és mi a funkciójuk? Az általános vélekedés az, hogy körülbelül nyolcvan-százezer csakránk van, eltérő méretben. A fő csakrák száma hét. Ez a hét fő csakra irányítja az életünket. A funkciójukról a csakrakristályoknál tudsz olvasni.
  A linket itt találod >>>

 • Milyen méretű egy csakra? (Ezt valójában csak az európaiaknak jut eszébe megkérdezni.) Ha van egy léggömb, amire egy mosoly van festve, akkor az a mosoly akkor is rajta van, ha a léggömb kisebb, és akkor is, ha nagyobbra fújod, csak a mérete változik. A csakra is pont így működik, lényegtelen a mérete, ha tökéletesen funkcionál. A mérete attól függően változhat, hogy éppen milyen élethelyzetben vagyunk, kifelé, a külvilág felé élünk, és a külvilág köti le a figyelmünket, vagy befelé figyelünk, az érzelmeinkre és a gondolatainkra. Tehát nem a mérete a lényeg, hanem a működése.

 • Hogyan működik? Kifelé vagy befelé forog, ami függ attól, hogy abban a pillanatban éppen felvesz, vagy lead valamit, erről már meséltem a páternoszteres hasonlatnál. Amikor véget ér az élet, a forgás is megáll. Az óramutató járásával megegyezően forog amikor befelé forog, és ellentétes irányban amikor kifelé. Minden csakra annak megfelelően forog éppen kifelé vagy befelé, ahogyan pont szükség van rá.

A csakrák színesek. Amikor jól működnek, akkor a saját színükben ragyognak, mindegy hogy milyen irányban van eltolódás a működésében, a saját színével harmóniába lehet hozni, meg lehet “gyógyítani” a működését. Színei, emeletek szerint: vörös, narancssárga, aranysárga, zöld, kék, lila, ezüstfehér.

A gyerekek úgy látják a csakrát, mint egy kinyílásra váró virágcsokor, amiben minden egyes virágszál forog, miközben az egész virágcsokor is forog. Minden csakrának van egy fő színe, de mindemellett minden szín szerepel minden csakrában.

 • Mit tudunk tenni, ha egy csakra alul- vagy felülműködik, vagyis nem működik tökéletesen? Nos, sokféleképpen helyre tudjuk állítani. Például sétálhatunk egyet a természetben, vagy mesterséges adalékanyagoktól mentes ételeket ehetünk, segít a pihentető alvás, a megbocsátás/elfogadás/szeretet, ha színeket hozunk a lakásunkba/életterünkbe, és a tanfolyamok közül szinte bármelyik, pl. a Kristály képzés, az Aura Cskra tisztítás …. mindemellett a hírlevelekben is találhatsz hasznos információkat…
  Ezek mindegyikét megtalálod a honlapon. >>

 • Miért fontos, hogy ismerjük a csakrákat és a működésüket? Ha úgy élnénk, mint az őseink, nem lenne szükség rá, mert ők a természettel összhangban és harmóniában éltek, ami már csak kivételes helyzetekben része a mindennapi életünknek. Ha ismerjük a csakrák működését, és hogy hogyan tudjuk harmónikussá tenni a működésüket, ezzel az energiarendszerünket és az életünket is rendbe tudjuk tenni.

Szeretettel,

Alairas mit nevezünk csakrának? | mag oktatási központ
Slezák Marcsi

Slezák Marcsi

Spirituális tanító, oktató, Kristály tanár, Angyal és Szellemgyógyász tanár, Reiki Mester- tanár, Tarot életút elemző, új módszerek megalkotója… Elve, hogy legjobb tudás az alkalmazott tudás.

Mit gondolsz? Írd meg nekünk!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebbek

kommunikáció
Angyalok
Slezák Marcsi

Angyalkommunikáció 7 pontban

Jelentősen megváltozott az életünk, ma már másképpen élünk, más gondolatok és problémák foglalkoztatnak.
Vajon szükséges-e mereven ragaszkodni a régmúlt megfogalmazási formájához?

Olvasd el »

Közelgő események

 • No events

Eseménynaptár

<< 2021. október >>
hétkedszecsüpénszovas
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ajánló

Válassz

Legyen biztos tudásod, bizonyítékod, hogy amit tudsz az jó és vele életed jobbá válik.
Tanfolyamok

Olvass

Kitárjuk a lelkünket
Cikkek, gondolatok, érzések
Blog

Kérdezz

Ha bizonytalan vagy, hogy Neked való-e, amit igénybe szeretnél venni, írj.
Írj nekünk
Scroll to Top